معرفی وبلاگ
وبلاگ توريسم ايران ، ديدني ها و جاذبه‌ هاي گردشگري ايران و جهان را معرفي ميکند( ايرانگردى و جهانگردى ). لطفا اعلام نظر در انتهاي مطالب فراموش نشود. با تشکر.
صفحه ها
دسته
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1177304
تعداد نوشته ها : 1119
تعداد نظرات : 322
Rss
طراح قالب
GraphistThem267

جايتان سبز، چند روز پيش، چند عدد گلابي بدستمان رسيد با اينكه نارس و سفت به نظر ميامدند ولي فوق العاده نرم و آبدار بودند. پرسيدم محصول كجاست؟ جواب شنيدم تحفه نطنزند. گفتم چرا تحفه؟ جواب شنيدم: چون در اين زمان(وسط پاييز) و بلكه همه وقت، نظير ندارند. برخي معتقدند تحفه نطنز، جوزقند است كه از ميوه‌اي به نام الگ(از خانواده هلو)، خاكه قند، مغزگردو، گرد دارچين و هل تهيه ميشود. اما آنچه اكثرا توافق دارند اينست كه تحفه نطنز چيزي نيست جز گلابي خوش طعم نطنز و روستاهاي اطرافش.

يكي از ويژگيهاي بارز شهرسازي مناطق كويري، كوچه‌ها و گذرهاي سرپوشيده آن است كه به آنها ساباط گفته ميشود. هدف از طراحي و اجراي ساباط اينست كه انسان گرمازده را در سايه خود، از تابش خورشيد در امان نگهدارد. نحوه استقرار ساباطها به گونه‌اي است كه انسان پياده در مسير حركت خود در يك توالي مناسب در فضاي سايه قرار ميگيرد. در خيلي از ساباطها ورودي چند خانه مجتمع شده است كه از نظر افزايش حس همسايگي و همبستگي محله اي حائز اهميت است. ساباط وسيله‌اي در تقابل با وزش بادهاي موسمي نيز هست. معمولا پشت بام ساباطها مورد استفاده واحدهاي همجوار قرار ميگيرد كه در برخي از آنها به صورت اتاقي مشرف به كوچه جلوه‌گر ميشود. در برخي از كوچه‌هاي بن بست ساباط اجرا ميشود كه در قسمت ورودي آن دري محكم تعبيه ميشده است. اينگونه از فضاها دربند ناميده ميشود كه در مجموع در افزايش امنيت ساكنان كوچه مناسب بوده است.
ساباط در زبان فارسي داراي ريشه‌اي كهن است. بخش اول آن «سا» به معناي آسايش و بخش دوم آن «باط» نمودار ساختمان، آبادي و عمارت است كه اين نوع معماري خاص مناطق آب و هواي گرمسير و كويري است تا با انداختن سايه و ايجاد مسيري خنك براي رهگذران، آنها را از شدت تابش نور خورشيد و گرما در اين معابر محافظت كند. ساباطها از لحاظ نوع سقف به دو گونه تقسيم ميشوند؛ يك گونه آن داراي سقف مسطح بوده و از تيرهاي چوبي و حصير براي نگهداري وزن و سقف آن استفاده ميشود و نوع ديگر ساباطهايي است كه داراي طاق هستند. اين ساباطها با توجه به مسائل استاتيكي بخوبي ميتوانستند وزن سقف را هرقدر هم سنگين بود به ستونها، ديوارها و سپس به زمين منتقل كنند. روش آجرچيني اين سقفها اغلب به صورت رومي انجام ميشده است. منبع: جام جم


لحظه تحويل سال 1392 هجري شمسي:

ساعت 14 و 31 دقيقه و 56 ثانيه روز چهارشنبه 30 اسفند 1391 هجري شمسي مطابق 8 جمادي‌الاولي 1434 هجري قمري و 20 مارس 2013 ميلادي

سال نو مبارك

 

دربارة تاريخ شهادت حضرت زهرا(س) ميان علماي شيعه، دو احتمال معتبر است: هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پيامبر(ص) يا  نود و پنج روز بعد از رحلت ايشان. بنابراين با توجه به رحلت پيامبر اسلام(ص) در بيست و هشتم صفر، بنا به روايت هفتاد و پنج روز، در مورخه سيزدهم تا پانزدهم جمادي الأوّل، شهادت حضرت زهرا(س) است و اين ايام را فاطمية اوّل ميخوانند. اما بنا به روايت نود و پنج روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادي الثاني است و اين ايام را فاطمية دوم ميخوانند. بنابراين؛ ايام فاطميه جمعا 6 روز مي باشد، 3 روز در ماه جمادي الاول و 3 روز در ماه جمادي الثاني. فاطميه اول از 13 تا 15 جمادي الاول است و فاطميه دوم از سوم تا پنجم جمادي الثاني ميباشد.
شايد علت اينكه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفي شده است اين است كه اين احتمال وجود دارد كه ماههاي قمري از رحلت پيامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س)، 29 روز بوده باشند، حال آنكه د رصورت كامل بودن ماههاي قبل، روز شهادت 13جمادي الاول و يا سوم جمادي الثاني خواهد بود. چرا كه طبق تقويم، حداكثر سه ماه قمري 29 روزه و حداكثر 4 ماه قمري 30 روزه ميتوانند پشت سر هم قرار گيرند.
اما در عرف، به دهه دوم جمادي الاول، از دهم تا بيستم جمادي الاول كه بنابر قول 75 روز، شهادت آن بانوي بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطميه اول و به دهه اول جمادي الثاني از اول تا دهم جمادي الثاني، كه طبق قول 95 روز، شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده است، دهه فاطميه دوم گفته ميشود.

منبع: پايگاه شهر سئوال 

تقويم سال 1392

 

روزهاي قمر در عقرب سال 1392

 

روزگار بهره‌گيري از نيروي باد روشن نيست، اما به گواهي بسياري از محققان داخلي و خارجي، ايرانيان اولين ملتي بودند كه باد را مهار كردند و از آن به عنوان محركه‌ آسياب و چرخ‌ چاه بهره گرفتند. همزمان با موفقيت بزرگ انسان در زمينه‌ فناوري تبديل حركت يكسويه‌ آب به حركت چرخشي سنگ آسياب، ايرانيان توانستند از نيروي باد براي به حركت درآوردن سنگ آسياب و بيرون كشيدن آب از چاه بهره بجويند. اولين آسيابهاي بادي در منطقه‌اي از سيستان (سكستان) تا قهستان (كوهستان) و در چند هزار سال پيش ساخته شد. سرزمين سيستان و دشت خواف باد معروف 120 روزه‌اي دارد كه به طور قطع همين امر مردم منطقه را به فكر بهره‌گيري از اين نيرو انداخته و موجب اختراع آسياي بادي در دور دست تاريخ در اين بخش از سرزمين ايران شده است. بادهاي هرات از ارديبهشت ماه تا مردادماه جريان دارد. ميتوان فرض كرد كه مبدأ وزش اين باد از پامير است در مرز ايران و افغانستان ظاهر ميشود و سريعترين جريان آن در سيستان است. حدود 10 قرن پيش، اختراع و پيدايش آسياب بادي در سيستان اين منطقه را زبانزد و شهره عالم نمود. به روايت مورخين و جغرافي نويسان آن روزگار آسياب بادي از ايران و از راه افغانستان - هند - چين به اسپانيا و فرانسه و پرتغال رفت و تنها در ساخت آن تغييراتي حاصل شد. با اين ابتكار سيستان كه از آن بعنوان انبار غله كشور ياد ميشد به سرزمين آسيابهاي بادي مشهور گشت.

منبع: sistaniha


 

 

 

X